Algemeen

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De verhuring en inschrijving voor de Zaanse Hoogte verloopt deels digitaal. Op de projectwebsite www.hurenoostzijderpark.nl is alle informatie terug te vinden omtrent de huurprijzen, plattegronden etc. en hier kun je eveneens je inschrijving starten en voltooien! Als de verhuur van start gaat tref je op de homepage een knop aan met ‘Inschrijven’. Hier klik je op en vanaf dan hoeft je alleen maar de stappen te volgen. Heel gemakkelijk! De voorinschrijving start op een nader te bepalen datum. Als je je nu inschrijft voor de nieuwsbrief krijg hier vanzelf bericht van.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Tijdens je inschrijving kun je een aantal voorkeursadressen opgeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mochten meerdere belangstellenden een voorkeur hebben voor hetzelfde adres, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. Je hebt de mogelijkheid om meerdere voorkeursadressen kenbaar te maken. Om kansen te vergroten adviseren wij je om hier ook gebruik van te maken.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een minimale huurperiode van 12 maanden. Na afloop van de 12e maand heb je de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van één kalendermaand.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Het voorschot servicekosten is in eerste instantie bepaald op € 45,00 per appartement per maand. Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor nutsvoorzieningen en gemeentelijke gebruikerslasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten aan huis?

Voor het gebruik van een deel van een woning ten behoeve van beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten gelden de volgende regels:
a. de woonfunctie blijft de hoofdfunctie;
b. de beroeps- of bedrijfsmatige activiteit wordt door de bewoner uitgeoefend;
c. de beroeps- of bedrijfsmatige activiteit heeft geen significante verkeersaantrekkende werking;
d. de beroeps- of bedrijfsmatige activiteit mag geen, buiten de woning waarneembare, trilling, geur of geluid veroorzaken;
e. het vloeroppervlak in gebruik voor de beroeps- of de bedrijfsmatige activiteit is niet groter dan 30% van het bruto vloeroppervlak van de woning en bijbehorende bouwwerken, met een maximum van 65 m2;
f. de volgende beroeps- of bedrijfsmatige activiteiten zijn niet toegestaan:
1. detailhandel, anders dan detailhandel ondergeschikt aan de beroeps- of bedrijfsmatige activiteiten;
2. horeca.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen gaan huren?

De appartementen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of verder in de tijd.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Omdat dit een nieuwbouwproject betreft, is het niet altijd mogelijk om de woningen vooraf te bekijken in verband met de veiligheid op de bouwplaats. Wanneer dit wel mogelijk is, zullen wij een kijkdag organiseren.

Inkomen en toetsing

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen en vakantiegeld) minimaal 3,75 keer de kale maandhuur dient te bedragen. Voor tweeverdieners geldt dat het tweede inkomen voor 75% wordt bijgeteld.
Extra inkomen uit hoofde van overwerk wordt alleen meegeteld indien dit beroepsmatig is en een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Als je een woning wenst te huren in de Zaanse Hoogte dien je als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Woningdelen is niet mogelijk en niet toegestaan. Samen huren is alleen mogelijk bij een duurzame (partner)relatie

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor een langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering.

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?

Indien je minimaal beschikt over een fase B overeenkomst met vaste uren en een vaste periode met intentieverklaring is het mogelijk om in aanmerking te komen.

Wanneer geldt een waarborgsom?

Standaard geldt 1 maand waarborgsom. Indien je beschikt over een inkomen uit tijdelijk dienstverband, jouw inkomen (deels) afkomstig is uit eigen vermogen of wanneer je zelfstandig ondernemer bent, dien je rekening te houden met een waarborgsom ter grootte van 3 maal de huurverplichting. Alle inschrijvingen worden hierop individueel beoordeeld.

Opleveringsniveau

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Zo wordt de keuken afgewerkt.

Elke keuken is voorzien van een inductie kookplaat, vaatwasser, combimagnetron en koelkast of koelvries combinatie en een composiet werkblad met een vierkante RVS spoelbak.
De opstelling van keuken verschilt per type appartement.

Zo wordt de badkamer afgewerkt.

De badkamer wordt compleet opgeleverd met een of twee wastafel(s) met een mengkraan en spiegel, een inloopdouche met hardglazen douchewand, een Grohe thermostatische mengkraan. De witte wandtegels van 30 x 45 cm zijn tot het plafond aangebracht. Op de vloer liggen mooie lichtgrijze keramische vloertegels van 30 x 30 cm.

Zo wordt de toilet afgewerkt.

Het toilet is tot ca. 1,5 meter hoogte voorzien van tegelwerk, daarboven spuitwerk in een fijne korrel. Op de wanden worden witte 30 x 45 cm tegels liggend verwerkt. De vloer is voorzien van 30 x 30 cm lichtgrijze keramische vloertegels. Deze ruimte is luxe afgewerkt met mooi sanitair van Geberit.

Zijn de woningen rolstoeltoegankelijk?

De woningen in De Zaanse Hoogte zijn – met uitzondering van de tweelaagse woningen (type B1 en D1)- rolstoeltoegankelijk, echter niet drempelloos uitgevoerd; de voordeur en badkamerdeur zijn voorzien van een dorpel (max. 20mm). Alle deuren zijn wel minimaal 90cm breed en de woningen zijn te bereiken per lift of vanaf straatniveau (i.g.v. grondgebonden woningen). In de badkamers is geen rekening gehouden met bijv. draaicircels/vrije ruimte.

Is de woning voorzien van een (laminaat)vloer?

De woningen zijn niet voorzien van enige vloerbedekking en er worden ook geen plinten geplaatst.

Hoe zijn de binnenkozijnen?

De binnenkozijnen in de appartementen zijn uitgevoerd in stalen montagekozijnen met bovenlichten en bovendorpel voor opdek binnendeuren.

Wat is de plafondhoogte van de appartementen?

De hoogte van de plafonds is doorgaans circa 2,60 meter. Enkele woningen hebben een deels verlaagd plafond in de slaapkamer en/of hal. Dit staat aangegeven op de plattegronden van de bewuste woningen.

Hoe is de verwarming geregeld?

Appartementen zijn aangesloten op het warmte-/koude net van Oostzijderpark. De verwarming / (beperkte) koeling verloopt via de vloerverwarming. Alle ruimten zijn regelbaar door middel van hoofdregeling (thermostaat) in de woonkamer.

Hoe is de ventilatie in mijn woning geregeld?

De ventilatie van de appartementen is op basis van een WTW (warmte terug win) installatie. De verse lucht van buiten wordt in de verblijfsruimten ingeblazen waarna deze via de keuken, toilet, berging en badkamer afgezogen wordt en via de box weer terug naar buiten gevoerd wordt.

Beschikt iedere woning over een privéberging?

In het appartement is een bergruimte aanwezig. Er zijn geen aparte bergingen onder in het gebouw. Op de begane grond is een ruime fietsenstalling met enkele oplaadpunten.

Kan ik een extra parkeerplaats huren?

De stallingsgarage voor parkeren is tweelaags en bereikbaar via de drie trappenhuizen. In totaal zijn er 157 parkeerplaatsen beschikbaar. Het huren van een extra parkeerplaats is afhankelijk van de vraag.

Zijn er algemene oplaadpunten voor de auto of zijn er mogelijkheden tot het aanbrengen van individuele laadpalen op de eigen parkeerplaats?

Dit is op dit moment nog niet beschikbaar.

Hoe is de buitenruimte afgewerkt?

In het midden van het complex wordt een niet publiek toegankelijke binnentuin aangelegd.

Is er een videofooninstallatie?

Alle appartementen worden voorzien van een videofooninstallatie met kleurendisplay.

Hoe worden wanden en plafonds afgewerkt?

De binnenwanden worden als wit gestucte wanden opgeleverd. De wanden in het toilet worden deels voorzien van tegelwerk, boven het tegelwerk zijn de wanden voorzien van spuitwerk. De badkamer wordt voorzien van tegelwerk tot het plafond. De plafonds worden opgeleverd met spuitwerk.